itiraflar

Herşey Aramızda Kalacak! AramizdaKalsin.Com

Açılım: Kuş mu, Balık mı?
 Mâlum, son dönemlerin en sıcak gündem maddesi açılım. Cumhurbaşkanı Gül’ün bir yurtdışı gezisine giderken söylediği “Güzel şeyler olacak!” sözleriyle başlayan ve malum “habur girişi” rezaletiyle ayyuka çıkan, sonra duran, bugün ise ne aşamaya geldiğini kimsenin bilmediği bir gelişme bu açılım denen şey.
Nedir, nasıldır, nasıl olacak, ne kadar açılanacak, açılınca oramız buramız da açıkta kalacak mı, kalırsa üşütüp hasta olur muyuz, yel üfürür su götürür mü? Bu soruların cevabını kimsenin bildiği yok. Hatta açılımın mimarları bile (“sözde” mimarları yazacaktım az daha) bu konularda bir şey bilmiyorlar. Söylediklerine göre bu açılımla demokratik bir ülke olacakmışız. Kürt meselesi çözülecekmiş. Haklıdırlar belki. Koskoca AKP ne olduğunu bilmediği bir şeye kalkışır mı? Önceden ne yapılıp yapılmayacağını sanırım belirlemişlerdir. Belirlemişlerdir de, her fırsatta, özellikle en büyük parti olduklarına vurgu yapmak istediklerinde milleti adres gösteren AKP, nedense bu konuda millete bir şey söylememeye özen gösteriyor. Vardır bir bildikleri, diye düşünüyor insan ama galiba yok. Onlar da “kervan yolda düzülür” sözünden hareketle, “zamanı geldikçe hallederiz abi” mantığıyla hareket ediyorlar galiba. Ama bu arada, kervan paramparça oluyor ve sanırım kervanın hedefi demokratikleşme değil. “Demokratikleşme” adıyla yola çıkan kervan, yol değiştiriyor sanki kervanı güden kişinin (kervanbaşının) niyeti de esas olarak “demokratikleşme” değil galiba.
Öyle yola çıkılıyor, ama biraz yol aldıktan ve gözlerden uzaklaştıktan sonra sanki kervan yol değiştirecek. Kervanbaşının istediği yere gidecek. Bizler de toz-duman arasında nereye gittiğini ve nereye varmak istediğini anlayamayacağız. Kötü olan biz de kervandayız. Gidişat öyle sanki. Dilimin altındaki bakla şu:
1-Ülkenin gerçekten demokratikleşmeye ihtiyacı var.
2-Herkes, doğa karşısında eşittir. Hiçbir ulus başka bir ulustan üstün değildir. Dolayısıyla, demokratikleşmeyle bu mutlak eşitlik sağlanmalıdır. Ve bu ülkede yaşayan herkes eşit haklara sahip olmalıdır. (“Zaten öyledir” demeyin lütfen. Derseniz, Alevi tek bir “eşit” yurttaşın Türk Ordusu’nda neden general olamadığını, ya da Ermeni ya da Rum “eşit” bir vatandaşın, bırakın general olamadığını, hatta herhangi bir rütbeli subay olamadığını, neden üst derecede bir devlet memuru olamadığını sormak zorunda kalırım. Gördüğünüz gibi mesele sadece Kürt meselesi değil.)
3-Çalışan her kesim, ama istisnasız her kesim, polis ve ordu mensupları dâhil, gerçek anlamda sendikalı olabilmeliler. Dolayısıyla sendikalaşmanın önündeki engeller tümüyle kaldırılmalı.
4-Seçim barajı en fazla %3 olmalı.
Liste uzayacak, (isterseniz siz de katkı yapabilirsiniz) kesiyorum burada.
Son olarak asıl söylemek istediğim şu: Demokratik olmayan bir partinin, demokrat olmayan bir başbakanın (kervanbaşının) demokratikleşmeyi gerçekleştirebilmesi imkânsız. O halde nedir bu açılım denen kuş mu balık mı olduğu belli olmayan şey?
Sanırım şu: AKP kendi kafasındaki yapıyı yerleştirmek için bu açılım denen sihirli kavramı kullanıyor bence. Şeriattan söz etmiyorum. Peki, neden söz ediyorum? “Açık yeşil” tonda bir “tek parti diktatörlüğünden”. Umarım yanılıyorumdur. Çünkü yanılmıyorsam, bir süre sonra “ben demiştim”, demek kadar korkunç bir şey olamaz...
Yazan: cuma Kategori: Güncel Tarih: 09.03.2010  Onay: Sword76
Bu Gün 1 Kişi Okudu. Toplam 134 Yorum Aldı

Sword76 editörditör: 10.03.2010

cevapoyku Hitaben;
ya ben yeni geldim nereye gidiyosunuz fikir çatıştıracaz :))

pervanne editörditör: 10.03.2010

cevapcuma Hitaben;
hımm ampül mü hee buldum şey bu şeyyy deniz altı :)))
deniz diyince başka şey çağrıştırmasın :)))

pervanne editörditör: 10.03.2010

cevapSword76 Hitaben;
ee bekleyim ben o zaman boşuna yorum yapıp parmaklarımı yormayim o zaman :)))

oyku : 10.03.2010

cevapSword76 Hitaben;
başka ırktanda kimse yok ...hay allah..
artık birbirinizi yiyip durursunuz.
afiyet olsun:)

cuma : 10.03.2010

cevappervanne Hitaben;
:))periskopları vardır inşallah.:)) yoksa bir aysberge filan toslarsak allah muhafaza:)))

yolcu24_ : 10.03.2010

tartışma konuları böyle bitirilirdi dimi untmuşum

Sword76 editörditör: 10.03.2010

şimdi burda öykü kürt milliyetçiliği yapıyor ha bire ırkının ezilmişliğine dem vuruyor... oysa ki konu genel türkiye sorunu olarak lanse edilmiş... cuma sanırım alevi o da kesin askeri okula alınmamış ordan var yarası, yolcu24 ilksana para kaptırmış onun derdi de ordan :))
şimdi ben bir türk sünni olarak diyorum ki;
madde1: ülkemiz haddinden fazla demokratik...
madde2: her kes fazlasıyla eşit hemde haddinden fazla ki yük türklerin üzerinde...
madde3: grevsiz sendika düşünülemez o yüzdeen boş yere askere polise sendika önermeyin... yapabilecekler mi grev? yok... o zaman daha ne?
madde4: %3 lük barajı bende anlamadım hangi partiyi meclise sokmak istiyosunuz tkp yi %1 bile kurtarmaz...

işte konunun sonuç bölümü: erdoğan kervancıbaşı ise; it ürür kervan yürür, işime gelmiyo benim de ama maalesef gerçek bu :))

pervanne editörditör: 10.03.2010

cevapcuma Hitaben;
aysberg salatası var benim bildiğim ona çarpınca bişi oluyomuymuş :)))

pervanne editörditör: 10.03.2010

cevapSword76 Hitaben;
güzel özet olmuş bende bu özetten sonra daha da yorum yapmam bu konu benim için bitmiştir

oyku : 10.03.2010

yanlız ilk sırayı yine benim sorun almış dikkatinizi çekerim.ben ne dedim bu sorun pirim yapıyor.:)

Sword76 editörditör: 10.03.2010

cevapoyku Hitaben;
bayansın diye senden başladım :)) öncelik hesabı :))

oyku : 10.03.2010

cevapSword76 Hitaben;
hep bundan yırtıyorum zaten yoksa yanmışım:)
neyse bu kadar yeter ben kaçar.

insan olunda her ne olursanız olun.bari yaradandan ötürü severiz sizi:)

kimse alınmasın öyle içimden geldi söyledim:)

Sword76 editörditör: 10.03.2010

cevapoyku Hitaben;
beni sevmeyin :) beni insan olduğum için sevmeyin... insan olarak yaratılmayı ben istemedim :))

AYISIGI editörditör: 10.03.2010

ha bisey eklemeyi unutmusum:) biraz konu gecti ama eklemem lazim icimde kalmasin. okullarda zorunlu dind ersi kalkmasindan bahsedildi. aslinda o din dersinin yaninda
(din kulturu ve ahlak bilgisi) diye gecer sadece din derdi degil. belirteyim dedim. aklima geldi.

oyku : 10.03.2010

cevapSword76 Hitaben;
yazık be:)ne istiyodun sen söyle bulalım bi hal çaresini.olmadı sendika getiririz:)

oyku : 10.03.2010

cevapAYISIGI Hitaben;
herkes kendi derdinde:).................... ...........evet hatta 1-2-3-4 diye sıralanıyo:)

Sword76 editörditör: 10.03.2010

cevapoyku Hitaben;
öykü sen su koyveriyosun, tartışmıyorum seninle :))

AYISIGI editörditör: 10.03.2010

cevapoyku Hitaben;
dert degil bana gore:) derdi olanlar dusunsun.

Mazi : 10.03.2010

bunca lafa benden en kısa ve öz yanıt ; eğitim şart,hem de öyle böyle değil...!

Sword76 editörditör: 10.03.2010

cevapMazi Hitaben;
açıkça yazsana eğitim kimler için şart...

Mazi : 10.03.2010

hepimiz için elbet kardeş.

duru : 10.03.2010

off şu kürtlerdende sorunlarından da çok sıkıldım çokkk...........

yolcu24_ : 10.03.2010

cevapSword76 Hitaben;
hani el atacaktın benim işe adamlarımız var hallederiz diyordun:))))

SoRGuSuZ : 10.03.2010

qeneral qibi önemli bir rütbe bir mezhepten, ırktan olan kişileri kaldırmaz. dünyanın en demokratik ülkeleri diye bilip, örnek aldıqınız o batıda bile böyle bir durum olamaz. şöyle bir ortamda farz edin ki ilker başbuq kürt. ne olurdu ordu kürdün yanında olurdu. farz etki alevi, ne olurdu en ufak alevi ayaklanmasında ordu destekçisi olurdu. sende bana sakın tarafsız kalabilir deme xd qenerallik yoldan qeçen herkese verilecek rütbe deqildir. objektiflik qerektirir.
qelelim açılıma xd önce adına kürt açılımı denildi, bir ayaklanma bir ayaklanma... ters tepince ya qelin biz bunu demokratik açlım yapalım dediler. ama adı konmuştu bir kere. sen kürt açılımı yaparsan alevide açılım ister, arap da ister, süryanide ister, türkde ister, lazda ister vesaire...
bana deyin ki doquya yardım qitmiyor. doquda sağlık hizmetleri yetersiz, doquda eqitim yok. kalkar sizinle tüm haklarınızı savunurum ama bir bölqeyi bir ırka indirip kürtlere birşey yapılmıyor derseniz yavaş qelin derim. bende mersinliyim bir sürü kürt qöçle buraya yerleşti. şuan nfus sürekli arttıqından dolayı işsizlik baş qöstermeye başladı. şimdi o zaman mersinli olarak mersin açılımı mı isteyelim? koskoca doquda sadece kürt varmış qibi her doqu sorununda kürtleri dinlemekten bıktım. doquda sadece kürtler yaşamıyor, unutmayalım.
diqer bir şey de ben açılımı falan desteklemiyorum. kürtler ezilmiyor ve bilakis eziyorlar. burda esrar eroinden parayı vuran kişiler qidip kendi memleketlerine neden yardım yapmıyorlar? hani o kürtlerin hiç beqenmediqi türklere qelirsek, doquya yapılan eqitim hizmetlerni kim yapıyor acaba? tvlerin düzenlediqi baba okula gönder, yaşasın okulumuz qibi kampanyalarda kaç kürt para qönderiyor? özür ama bu yediqin kaba pislemektir. hainliktir. federal devlet olsun diye ayakananlara da şunu söyliyim ki acaba çekip qidecek misin qerçekten devletinize? türkiye kalkınır emin olun. iş söze qelince sosyal devlet herşeyi yapacak, ee bayım sosyal devletle federal çelişmiyor mu? herşeyi işlerine qeldikleri qibi yorumlayıp ajitasyon politikalarında bıktık artık.
bu ülkede önce özqürlük mücadelesi verilmesi lazım. insanların düşüncelerini özqürce ifade edeceqi, abdullah qüle sanalda laf söylemiş diye 6 ay içeri atılmayacaqı bir türkiye bulunması lazım. kürtlerde sorunlarıda herkesi bıktırdı artık. yıllarca aynı sz aynı melodi, kürtler eziliyor kürtler iyiliyor, kalkılıyor. bende eziliyorum daqa mı çıkim bu mudur yani olay.

ben açılım falan istemiyor bir türk vatandaşı olarak. kapalı kalsın arkadaş.

SoRGuSuZ : 10.03.2010

akpnin durumuna qelince. tamamen tarafsız bakıyorum. yaptıkları icraatlere qeliyorum.
türkiye imaj olarak en kötü durumunu yaşıyor. davosta artizlik yapan başbakanın acısını israil türk elçisinin sandalyemi taburemi davasında qördük. özelleştirmeleri ve sattıklarını saymıyorum bile. laiklik ilk kez bu kadar mevzu oldu. elden qidiyor mu qitmiyor mu? bana sorarsanız qidiyor. ilkokuldaki çocukların kuran yarışmasından, devlet dairelerini aradıqınıda çalan ilahilerden anlaşıldıqı üzre.
türkiyenin ilk kez dış borcu sadece akp yönetimi boyunca 2 katına çıktı.
ilk kez toplum bu kadar türk-kürt ayrımına qirdi. eskiden de vardı tabi olay akp yarattı demiyorum ama toplum bu kadar ayrıştırılmadı. en basidi eskiden bu kadar nefretim yoktu ama açık söylüyorum şimdi nefretim var kürtlere karşı. ben kürdüm hak istiyorum diyene var nefretim. ilk kez aqızları bu kadar açıldı.
ilk kez işsizlik bu kadar tavan yaptı.
bir başbakan dış qezisinde hiç bu kadar komik duruma düşmemişti. hatırlarsanız bir dış qezisinde qideceqi ülkenin haberi bile yoktu tatile çıkarcasına qidip, kapıda bile karşılanmadı. ülke olarak çok ayaklar altına düştük.
seçilmiş en kaba başbakan. bknz "lan binali, askerlik yan qelip yatma yeri deqil, ananıda al qit..."
bir teröriste "sayın öcalan" diyen ilk başbakan.
ya say say bitmez ki. bu kadar felaketin arasında iyi olarak ne qörüyorsunuz anlayamıyorum.

cuma : 11.03.2010

(qeneral qibi önemli bir rütbe bir mezhepten, ırktan olan kişileri kaldırmaz. dünyanın en demokratik ülkeleri diye bilip, örnek aldıqınız o batıda bile böyle bir durum olamaz. şöyle bir ortamda farz edin ki ilker başbuq kürt. ne olurdu ordu kürdün yanında olurdu. farz etki alevi, ne olurdu en ufak alevi ayaklanmasında ordu destekçisi olurdu. sende bana sakın tarafsız kalabilir deme xd qenerallik yoldan qeçen herkese verilecek rütbe deqildir. objektiflik qerektirir.)

bu laflar çok tartışma götürür. ya da hmmm deyip susulur. ben susuyorum. mesela alevi ayaklanması olursa, başbuğ da alevi olursa ordu ayaklanmayı desteklermiş. bunu gerçekten inanarak mı yazdın? öyle yaptın belliki. o nedenle susuyorum... tıp...

cuma : 11.03.2010

cevapSoRGuSuZ Hitaben;
akp eleştirilerine tamamen katılıyorum:)))

duru : 11.03.2010

benden de akp yi eleştiren herkese açık çek :))

pervanne editörditör: 11.03.2010

cevapduru Hitaben;
yaz bunu bi yere :))
hee pardon burda yazıyo ben zamanı gelince kopi yaparım nasılsa
.))

jasmin : 11.03.2010

affetmiyorum sizi

sen bakınma sağa sola evet sen
bir kilo pirince bir torba makarnaya kandın
bu kadar mı açtın
bu kadar mı sefildin
seni buna muhtaç edip verenin
niyetini hiç mi anlamadın

sen evet sen yüzü kızaran
bir metre kare yere bin kurşunun düştüğü yerde
şehit düştü atan.hiç mi o elin titremedi
vatan toprağını satana evet dedi

sen ya sen köşe bucak saklanan
gaflet,delalet´ve hıyanet içinde olanları görüp susan
adı aydın olan…sana dokunmadı mı yılan
kır o kalemini kır

ya sen ya sen ağlayarak bana bakan
okumadın mı gençliğe hitabımı
içerden işgal ediliyor vatan
silkele üstündeki tozu
emdiğin süt haram olmadan

ya siz ya sizler
silin cumhuriyet ilkelerimi teker teker
dolarla yatıp dolarla kalkın
avrupa avrupa diye yerlere yatın
cübbelerinizle zafer narası atın
mehmetçiğe kurşun sıkana
‘kardeşlerim’ diyeni meclise alın
kurumları madenleri toprağı
denize döktüklerime satın
size zaten sözüm yok……
helal etmiyorum hiç birinize
ne şehitlerimin nede benim hakkimi

Üye Adı:

Şifre:

Sitede Şuan 2 Üye ve
33 Misafir Var
Toplam Aktif: 35

Popüler Konular
Son Yorumlar